”Jag vill bara vara lycklig” sa hon och tittade in i mina ögon med stadig blick och stora blå

De orden slog an något i mig. Hon sa det som att det var den mest självklaraste saken i världen. Jag satt och pratade med en 13 årig flicka och jag frågade henne om hon hade någon tanke på, om vad hon ville bli när hon blir stor. ”Jag vill bara vara lycklig” sa hon.

Så klokt! Är det inte precis just det vi alla vill och strävar efter hela tiden? Att känna lycka.

Ingenting utanför oss själva kan egentligen skapa lycka i våra kroppar. Känslor, med dess hormoncoctail skapas till 100 % inuti oss själva baserat på vad vi tänker om det som är. Det är tankarna om våra omständigheter som skapar våra känslor.

Men ändå tror vi ofta att bara jag har gjort klart det här jobbet, har en lyckad karriär, renoverat köket, köpt den där snygga blusen, gått ner 10 kg, skaffat en ny kärlek, fått semester puh, då ska jag vara lycklig.

Tänk om vi missar lyckan för att vi skjuter den framför oss? Kanske är lyckan ett val? Ett val att se på världen genom ett ljust filter istället för ett mörkt. Jag menar inte att vi ska tränga undan känslor som kan kännas jobbiga, som sorg eller frustration eller vad det nu kan vara. Det ingår ju liksom i konceptet att vara människa, att vi har känslor i ett helt stort register. Och kanske vi rent utav behöver dalarna ibland för att kunna njuta riktigt mycket av topparna? Men kanske kan vi sluta tro att förändringen ska komma utifrån, när vi själva kan skapa den inifrån. Vi människor har en fantastisk skaparkraft, vi behöver bara lära oss använda den.

Var med på kursen Personlig utveckling, självledarskap och livsdesign, så ska vi prata om hur du leder dig själv för att designa livet så som du vill ha det och hur du kan vara lycklig nu. Varmt välkommen!
Anmälan har öppnat upp för ett begränsat antal platser. Så känns det här som en kurs som är rätt i tiden för dig, anmäl dig idag. De investeringar vi gör i oss själva är oftast de mest värdefulla. Vi ses 2 lördagar 25 nov + 2 dec kl 10-12.30 via zoom.

Läs mer och anmäld dig här

Författare: Maria Lindberg

Jag vill inspirera dig till att leva ditt allra bästa liv! Från professionell dansare i Let´s Dance 2009-2011, till inköpare inom mode, till idag stresscoach. Livet händer! Jag drabbades av utmattning efter några år med inköp och bestämde mig att förändra min riktning. Jag valde livet! Jag brinner för hälsa, välmående och balans i livet. Med mina utbildningar inom just det, så vägleder jag dig till ditt allra bästa liv.