Den ljuva sömnen

Jag vet att vi alla känner till den känslan av att vara seg som kola i huvudet när vi inte sovit ordentligt under natten. När vi stressar mycket blir lätt sömnen störd, vilket är så knasigt eftersom vi egentligen behöver extra mycket sömn då för att kompensera och återhämta oss.

Så här kommer några sova gott-tips:

  • var en skalman, ha samma sovtider varje kväll även på helgen
  • vädra och ha svalt i sovrummet
  • stäng av alla skärmar i god tid innan läggdags, själv har jag infört sovtider för min mobil
  • magnesiumtillskott till kvällen, hjälper kroppen att slappna av
  • en stund på spikmattan, för att varva ner
  • skriv lite i tacksamhets dagboken, som du hittar här
  • är det något särskilt du behöver komma ihåg imorgon, skriv upp det så att du kan släppa det
  • ta några djupa andetag ner i magen och säg tyst för dig själv; släpp taget
  • sov med tyngdtäcke, det är rogivande och känns som att sova i en kram.

Eftersom tyngdtäcke är något jag ofta rekommenderar mina stressade kunder och som jag verkligen kan stå för är bra, så har jag ett samarbete med Cura of Sweden. Med koden stresscoach40 får du 40% rabatt fram till nyår. Bra va!? 🙂

Du hittar dem här

Författare: Maria Lindberg

Jag vill inspirera dig till att leva ditt allra bästa liv! Från professionell dansare i Let´s Dance 2009-2011, till inköpare inom mode, till idag stresscoach. Livet händer! Jag drabbades av utmattning efter några år med inköp och bestämde mig att förändra min riktning. Jag valde livet! Jag brinner för hälsa, välmående och balans i livet. Med mina utbildningar inom just det, så vägleder jag dig till ditt allra bästa liv.